söndag 20 december 2009

Recept på Saffranskaka


Färdigt på: 45 min

Ingredienser

Till 1 kaka:

3 st ekologiska ägg

2.5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

50 g smör

1 dl mjölk0.

0.5 g saffran

1 msk ljus rom

3.5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

smör och kokosflingor till formen

florsocker till pudring av kakan

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret tillsammans med saffran, rör i mjölk och rom, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Smöra och bröa en sockerkaksform med smör och kokosflingor. Fyll med smeten.
6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller. Pudra över florsocker vid servering.


Mitt eget tips!

Du vet väl att för att kakan inte ska bli torr ska du bevara sockerkaksformen på kakan som lock efter du stjälpt upp den. På så sätt bevaras ångan och fuktar kakan.
Trevlig 4:e advent!
G

2 kommentarer:

  1. Men Gabriella, det är ju strålande. Tack för att du la ut receptet, den måste ju jag (hmmm... läs J) göra. Vilket superbra tips du bjöd på på slutet, det har jag aldrig tänkt på.

    Nu kom J precis hem,berättade att det bor två snyggingar hemma hos dig, hade jag ingen aning om, fattar inte hur jag kunnat missa det. Sådana skönheter.

    Ha det bra arbetsmyra,
    kram Petra

    SvaraRadera
  2. Hjärtat..nu skall jag smaka våran Jansson och Petra, det bor just nu tre snyggingar hos Gabbi, men bara en på två ben:)

    SvaraRadera